Omgeving

In de directe omgeving van Hotel Aalsmeer is van alles te beleven. Ons hotel staat midden in het gezellige centrum van Aalsmeer, waar zich talloze winkels, cafés en restaurants bevinden.

Op slechts 2 minuten wandelen vanaf het hotel vindt u een stukje oer-Hollandse historie, een originele Nederlandse windmolen uit 1863. Korenmolen De Leeuw is een fier baken in het dorpscentrum en een levend monument: er wordt nog altijd graan tot meel vermalen.

Nog meer Aalsmeerse geschiedenis vindt u in De Historische Tuin. Een oase van rust, waar u kennismaakt met de tuinbouwgeschiedenis van ons bloemendorp.

Op een steenworp afstand van het hotel liggen de Westeinderplassen, die zijn ontstaan door het afgraven van veen. Om dit prachtige watersportgebied te verkennen, huurt u een boot, een sloep, een zeilboot, een kano of een sup. Tip om een boot te huren: Jachthaven Dragt in Aalsmeer.

“Een aanrader voor de zakelijke gast, maar ook voor privé heel geschikt. Ik kom zeker terug, maar dan privé, om in de omgeving rond te toeren”

Wilt u de Westeinderplassen en Aalsmeer vanaf grote hoogte overzien, bezoek dan de Watertoren. Dit rijksmonument werd in 1928 gebouwd om de inwoners van Aalsmeer en omstreken van drinkwater te voorzien. De watertoren van Aalsmeer is gebouwd in art-decostijl en is één van de mooiste van Nederland. Op de website kunt u zien op welke dagen het monument geopend is en u de 51 meter hoge toren kunt beklimmen.

Als u in Aalsmeer bent, mag een bezoek aan ’s werelds grootste bloemenveiling natuurlijk niet ontbreken. U kunt zelfstandig een kijkje nemen bij Royal FloraHolland, of samen met een gids de bijzondere marktplaats voor bloemen bezoeken.

Voor meer activiteiten en bezienswaardigheden in en rond Aalsmeer gaat u naar Visit Aalsmeer.