Hotel Aalsmeer, familiehotel met hart en historie

Hotel Aalsmeer, al sinds 1975 in handen van de familie Arkesteijn, bevindt zich op een uiterst strategische plek. Vlakbij Luchthaven Schiphol, de bloemenveiling van Aalsmeer – tegenwoordig bekend als Royal FloraHolland – de Westeinderplassen en Amsterdam. De reuring die Schiphol en de bloemenveiling met zich meebrengen verklaren het grote hotelaanbod in deze omgeving.

Maar waarmee onderscheidt Hotel Aalsmeer zich van de andere hotels? Twee dingen: de ligging en de sfeer. Ons hotel ligt midden in het gezellige, oude centrum van Aalsmeer. Dat betekent dat er in de directe omgeving van alles te doen is. Zo hebben wij zelf een uitstekend restaurant, maar voor de eventuele variatie vindt u op loopafstand diverse andere horecazaken. Wilt u shoppen? Dan wandelt u zo de Zijdstraat in, dé winkelstraat van Aalsmeer.

En dan de sfeer. Het stokpaardje van Hotel Aalsmeer. Oprechte aandacht en de persoonlijke band met de gasten staan bij ons voorop. In Hotel Aalsmeer voelt u zich als gast gezien.

Hotel Aalsmeer, van toen naar nu

Toen Nicolette Arkesteijn in het jaar 2000 het hotel van haar ouders overnam, had het bedrijf er al een behoorlijke geschiedenis opzitten. Het verhaal van Hotel Aalsmeer begon in 1975, toen de ouders van Nicolette het oude Wapen van Aalsmeer overnamen. In de beginjaren richtte het hotel-restaurant zich volledig op de bloemenveiling. De receptie ging om 5 uur ’s ochtends open, er waren 12 kamertjes en de wc was op de gang. In de jaren die volgden maakte het hotel een enorme ontwikkeling door. Er werd gesloopt, nieuw gebouwd, uitgebreid en gerenoveerd.

“In Hotel Aalsmeer voelt u zich als gast gezien”

Longstay-appartementen

In 1988 werden aan de 66 hotelkamers 6 appartementen voor longstay toegevoegd. Zakenmensen, bouwvakkers, standbouwers en exposanten van de RAI maken sindsdien dankbaar gebruik van dit thuis weg van huis. Zij verkiezen de gemoedelijkheid van Hotel Aalsmeer boven een prijzig verblijf in het volle Amsterdam.

Ten tijde van de overname van het hotel had Nicolette haar sporen er al ruimschoots verdiend. Als kind hielp ze vaak mee en later leerde ze het klappen van de zweep in diverse functies. Als toegewijd eigenares van het familie- en zakenhotel weten de gasten – en Nicolette zelf – niet beter dan dat zij er altijd is. Samen met haar zoon Stephan, die de zaak met de frisse blik van een jonge dertiger bekijkt, vormt ze een sterk duo. Stephan richt zich vooral op het restaurant, het Wapen van Aalsmeer.

“Het personeel is erg vriendelijk en behulpzaam. Het is leuk om in een individueel hotel te verblijven, in plaats van bij een keten”

Betrokken

Nicolette en Stephan zijn erg trots op hun team van in totaal dertig medewerkers. Het familiegevoel dat het hotel kenmerkt, is ook voelbaar in het team. Hotel Aalsmeer heeft een eigen huishoudelijke dienst met betrokken werknemers, die garant staan voor een brandschoon hotel.

Of het nou is voor een enkele overnachting, een vergadering, een weekendje weg of een langere periode in onze appartementen, wij doen er alles aan om uw verblijf in Hotel Aalsmeer zo comfortabel en zorgeloos mogelijk te maken.

“Heerlijk schoon hotel, het eten is top en het personeel is super. Ook ons hondje was meer dan welkom”